Vi har fått oss ny gjestebok, men her er den gamle for de som vil lese i den.
Til nye gjesteboka
Odd Bakk - 2013-03-26 00:57:07
Turid og jeg var på en fantastisk gulltopp lørdag 16.mars. Strålende sol, minusgrader (blåswix føre) og Dindalen på sitt vakreste. Toppen heter på topptrimkortet Fiskbekkfluin. På kartet heter den Fiskbekkfluåm, og på topptrimboka Fiskbekkflurin. Hva er de korrekte navnet? Odd Bakk
Marianne - 2012-09-18 09:56:30
Takk for turene! :-)
Dette er et fantastisk tiltak, som gir oss vett nok til å gå på ulike plasser i HELE vår vakre bygd!
Ruth Torvik - 2012-06-30 14:59:45
Hei.
Tusen takk for premien. Artig å vinne selv om gubben stakk av med den og fikk ei flott Devolljakke. Ok, han fortjente den da, siden han følger meg på nesten alle toppene. Nå er bare Svarthaugen igjen, men der lusker det vist en bamse rundt så den får vent litt. Flotteste turen i år var Jutulhaugen med den fantastiske utsikten i alle retninger :-))
Kjell Arve i Topptrim - 2011-11-13 21:56:32
Her er de som ble trukket ut til premier i årets Topptrim.
Gavekort på Sport 1 verdi 5000 kroner:
Lone Moa Fossen, Solveig Sneve Heim og Erling Sporstøl.
Gavekort på tøy fra Deolvd verdi 1000 kroner:
Eli Dalsbø, Aud Haugland, Ruth Marie Torvik og Odd Bakk.
Topptrim takker alle spreke som støtter opp om opplegget.
Til de som finner mangler på siden vår når det gjelder statistikken, så stemmer dessverre det. Vi har jobbet og jobber med å finne en løsning slik at vi får en mer oppdatert liste, men vi kan ikke love mer enn at vi har navn på gullmerkevinnerne fra år til år.
Vi er få i Topptrim og det er tidkrevende å holde på. Vi håper det er greit at vi gjør enkelte ting litt enklere, og dermed orker å holde på litt lenger.
Neste år er vi 15 år. 1. januar er nye kort og topper klare. Ha en fin førjulstid.
Arvid Hindseth - 2011-11-07 22:45:45
Hei Irene.
Vinnerne er ikke trekt enda,det har i hvertfall ikke stått noe om det i avisene enda.
Irene Volden - 2011-11-06 22:43:43
Nok en topptrimsesong er over og vi gjeder oss allerede til nyttårsaften kl 00.01 og til neste års fine turer i eventyrlandet Oppdalsfjella! Må innrømme at det er motiverende å samle "trofeer" også.. Men listene er ikke oppdaterte? Vi skap- oppdalinger har heller ikke oppdalsavisene, så vi vet ikke hvem som vant i år. Kanskje det kunne stått her på hjemmesida også?
Berit Marie Storsve - 2011-10-16 10:01:29
I stiste liten besteg vi Tverrfjellet i går, 15.10.2011. Dette var vår flotteste topptur av alle 9 topper i år. Vi tok på ski ved Dindalshytta,de siste 400 m til toppen gikk vi til fots. Det var kjempeflott skiføre, og en uforglemmelig tur. Det var spesielt å gå på ski i solskinn, samt at alle vann fortsatt var åpne. Tusen takk til dere som legger opp toppturene, dette inspirer oss hytteboere til å gjøre oss kjent i Oppdal, samt at vi treffer mye trivelige folk på vår ferd.
Håvard Dahlen - 2011-10-11 23:22:34
En god tommelfingelregel for hvor langt det er å gå, er ifølge DNT's turlederhåndbok ca 15 min pr km pluss 15 min pr. 100 høydemeter. Turterreng, vær og kondis påvirker selvfølgelig hvor lang tid det tar!
John ivar nielsen 3.10.2011 - 2011-10-03 13:35:10
I år har jeg gjennomført min første topptrim og har hatt mange fine turopplevelser . jeg vil gjerne få takke Kjell Arve god motivasjon til å gjennomføre. Nå venter jeg bare på nye topper til neste år,
Kjell Arve i Topptrim - 2011-09-29 11:31:04
DETTE GJELDER ALLE GULLMERKETAKERE I 2011!!
For et par uker siden ble vi gjort oppmerksom på at årstallet på våre gullmerker for 2011 er feil. Det står Storbekkhøa og Topptrim, men årstallet er blitt til 2010. Dette beklager vi sterkt, og vi beklager også at det ikke er oppdaget før nå.

Rett skal være rett, derfor: Alle som vil bytte sitt gullmerke der det står Storbekkhøa og Topptrim 2010, kan nå få byttet det. Da må du ta med ditt merke "med feil årstall" til Mix, levere det der, og så får du et det står 2011 på.
Alle som har kjøpt alle tre merkene, uansett hvilket årstall som står, er registrert for godkjente turer for 2011.

Vi ber om forståelse for det inntrufne og ber igjen om unnsklyldning.

Kjell Arve i Topptrim
Inger Helen - 2011-08-24 21:46:59
Glemte å skrive at jeg har vært inne å sett på tur tips flere ganger og de har vært til STOR hjelp..Har ikke vært så flink sjøl å gi rapporter, men det som blir skrevet her blir lest og brukt! For ett par år siden var det het telefonlinje fra en eller annen topp ..jeg fant ikke frem sjø.. barna leste fra gjesteboka over telefonen, og jeg fant både rett topp og kasse!! GOD hjelp var det!
Inger Helen - 2011-08-24 21:37:09
BRA jobba Målfrid!!!! :-)
Jeg OG er ferdig med alle ni toppene!! HURRA!!!!Så koselig å møte kjentfolk på Storbekkhøa denne fantastiske ettermiddag! Årerts topper var bare helt flotte!!! Stor glede i å nå hvereneste en! Både på ski og med fjellsko... Vet ikke hva det er ,men jeg synes alltid den siste jeg har gått på har vært den flotteste.. sånn føler jeg det i kveld også..å se fjellene og kamman fra denne vinkelen var bare helt praktfullt..og så nydelig vær!!!!

Da ønsker jeg dere som har innspurten igjen lykke til! Det å kunne strekke seg mot disse målene er betydningsfullt og det gir en ekstra motivasjon i og med at du kan dele dette med de andre som går disse turene! Fatt mot, avtal med noen og dra ut på tur!! Det er mange uker til rådighet ennå!!
IGJEN TAKK til de som står bak prosjektet!
...og nyttårsaften har jo fått ny mening :-)

GOD TUR!
Målfrid Øye - 2011-08-24 20:12:08
HURRA. FERDIG. SISTE TOPP I KVELD:STORBEKKHØA.
Det trodde jeg ikke 4.mai da jeg fikk konstantert at v. kneskål var knust. Men ved hjelp av Omtenksomme Venner, Flink Fysioterapeut, Sherpa Hans, Stifinner Hans, Støtte Bandasje og Vandre Staver kom jeg i mål dette året også!
Da er det bare å finne fram kartet på nyttårsaften for ny planlegging. Gleder meg.
Ingrid Skjøtskift - 2011-08-15 14:34:56
Er nå ferdig med årets topptrim, mange fine turer! Noen ganger kan det være litt vanskelig å vite hvor man kan kjøre og parkere, hva som er privat område. Veldig bra derfor at Topptrim kontakter grunneier og avklarer, slik som for turen til Hostoa.
Arne Rønning - 2011-07-31 23:04:00
Ferdi mæ julgåvånj min åt ho tante Kari Marrit. Va på Tverrfellet idag, sykla å gjekk å kraup te oss va på toppinj, å reversert prossessen for å kom oss neatt. Lang tur, minj gjekk bra. Neste år ha e sagt at de kanskje bli guiding berre på bronsetoppanj som julgåvvå... Minj om et halvår æ vel my glømt.. Sprækt tå ho iallfall, fullført alle topptrimåra. E ha oppretta ei topptrimgruppe på Facebook, alle interesserte må berre bli mæ. På eitt døgn ha oss vorte omtrent 40 medlemma. Hensekta æ den sommå som mæ gjesteboka hær.
Arne Rønning - 2011-07-21 16:54:39
Kjøle å itj vårrå færdi mæ mer enn totrejdele tå julgåvvånj åt ho tante Kari Marrit når de æ i slutten tå juli. Ho fekk turfælj på sølv- og gulltoppanj sjå me te jul. I dag va oss på Skaret, å da æ de att berre to toppa tå seks. Oss kom så dåle igang i vinter, are utretningo,kalde å dåle skiføre gjor att oss itj kom i gang firri snø'n va bo'rt. Minj oss ha værre heldi mæ været å funne lett fram hit'te, å sjer jøsst på å klar de i år å. Dæ vil sei att for me bli de føst gonginj, tilar ha e slitti mæ å få mæ me bronsetoppanj. I år tok e alle tri en ettemeddag, så da slepp e mase hinna tante om att e må tå sa turanj dær å når e føst driv mæ ditta.
Marta R.I. - 2011-07-16 23:09:54
Hei. Go beskrivels tå turn opp t Hostoa, Kjell Arve, kom rett t tåps på en tim å ti menutt! D vat så gale blætt hell sjø, jekk kjøle grett mæ gårteks jåggesko. No vart åss fårsyneme færdi mæ tåpptrimturanj får 2011, Ingrid, Lars å e. Mange fine tura. Fålkens, glæ dåkk t turn oppå Vardhøa, d æ en kjøle fin kvælstur i solneganginj, kjæmpefint oppå dær. Hå en fortsatt fin såmmår:-)
Kjell Arve i Topptrim - 2011-07-14 10:43:21
Takk til Arvid og god sjekk på Hostoa. Alt er i orden og vi fikk falsk melding om tilstanden!? Neste gang skal vi sjeke fysisk før vi melder her.
Veitips til Hostoa: Nord for Stugubua, ta første vei til høyre mot Westman (rødt merkebånd på veiskilt), kjør helt fram til innerste garden, Westman, parker utom veien. Det står privat vei, men Otto Westman sa det var ok å parkere så lenge vi ikke hindret trafikk. Gå på traktorvei på høyre side av jordet oppover, følg stien til Storlisetra, ta til venstre rett oppom øverste bygningen, følg stien forbi to saltsteiner, så er du snart oppå snaufjellet og ser toppen til venstre en god kilometers gange i litt myr og mose. Ikke bratt, fint turterreng, ny plass, skog og fjell, fin utsikt.
Arvid Hindseth - 2011-07-13 19:26:05
Var på Hostoa og sjekka tilstanden idag. Alt var iorden og på plass.
Kjell Arve i Topptrim - 2011-07-11 17:02:09
Vi har fått melding om at tanga på Hostoa er fjerna. Det virket også som det var romstert såpass mye at det kunne ligne på hærverk, mente den som meldte til oss. Ny tang kommer på plass i løpet av et par dager.
Topptrim kommer ikke til å bidra med anslag om hvor lang tid folk bruker på de forskjellige turene. En tommelfingerregle har vært at bronsetoppene er en grei kveldstur. Sølvtoppene kan være en halvdagstur og gulltoppene litt mer. MEN, og det har jeg erfart, så er det enkelte som tasser så lett av gårde og i et tempo som jeg aldri klarer. De vil hevde at sølvtopper er timesturer og gulltopper er totimers turer.
Det er forskjell på oss, og bra er det, men det som er likt for alle, er kart og kompass. Der ser en målestokker, høydemeter, bekker og andre fine hindringer i naturen. Å kunne lese seg fram til slike ting på kartet, er både nyttig og moro.
Jeg har også hørt på mer og mindre gode råd, og det har resultert i både solide omveier og rett på topp.
Ingen turer er like, nye steder gir nye impulser og jeg føler en barnslig glede å klippe kortet og se i boka hvem som har vært der.
Og noen koser seg med GPS og koordinater.
En god kjentmann er Arvid Hindseth, og han har bidratt til turtipsene på kortet. Har andre kjente i fjellet andre gode turforslag, er gjesteboka til for å brukes. God tur!
Arne Rønning - 2011-07-09 23:47:46
Hvis nånj ska på Våttåhagan og læs ditta, tå mæ ei penn ell en blyant. Dåle mæ dæ dær i kvæl.
Marta R. Ishol - 2011-07-05 23:10:09
Hei. No ha Ingrid, Lars å e haft en kjæmpefin kvælstur oppå Skardet (står mæ d på karte sjø). Kjaur oppåt Kviknevanginj å parskert dær, bomvei kr 40. Jekk ette en kjøle luggum traktorvei, såm jekk åver t en gammel kjærrevei. D æ bærre å fælj denj mæste helt fram , minj denj sest stubbinj går dåkk ette en stig oppå tåppinj. Åss bruka akkorat en tim å ti menutt t tåpps. Håpa du læs ditta Ingrid, så vet du no iværtfall denj tia. Helt eni ti at d æ gått å hå ei ti å rett c ette, når en ska gang på okjente plassa. Go tur åt alle tåpptrimmara:-)
Ingrid - 2011-06-28 19:10:33
Kan dere ikke legge ut info om hvor lang tid ca hver topp tar? Veldig vanskelig for oss som ikke er kjent. Hadde skikkelig godt mot og samlet en gjeng i dag for å gå på Vardhøa, ble kjempeskuffa da det kun tok ti minutter opp.
Morten Sivertsen - 2011-06-05 23:22:50
Da er alle årets topper besteget. De siste ble tatt i helga, Nonshaugen i snøbyger lørdag formiddag, Storbekkhøa i pangvær i dag.

Mange flotte turer. Velger du rett lei, kan alle toppene gjennomføres i joggesko uten problemer. Selv om det fortsatt er noe snø igjen i fjellet, er denne fast og fin og gå på.
Marta R. Ishol - 2011-04-10 22:40:39
Hei. Idag has værre oppå Storbekkhøa, enda en gulltåpp færdi! Jamminj vas heldi mæ være, blekkstilt å mange varmegrader. Skiføre va no dærette da sjølsakt, blætt å søje helt t tåps. Åss jekk veiin mæsta helt utåt Langåddinj, så jekk åss opp på vinstersia tå Storbekkdaln. E via at åss skull gang innjåt Sprengtværråtjænna, å ronj dær mot tåppinj. Minj e vart nestæmt, så åss tok tås skia, å jekk opp bærraddanj, såm starta atmæ denj navnlaus tjænna æst ti Storbekkdaln. D jekk kjøle grett d, tåppinj va en 200 meter innpå flata, da åss kom opp. Lite fålk såm ha værre oppå dær hitte. Neat rent åss skrålies, retneng Osen. Jænnomslagsfør ni skoga. Å alle va eni ti at d va en vælløkka tur!
Marta R.Ishol - 2011-03-19 22:08:48
Hei. No has kløft ti korta våre får føst gånginj ditta åre, å d skjedd oppå Tverrfjellet:-) Åss jekk frå Blokhus, å fært skuterspore helt innjåt d innjer Snøfjelstjænne. Fint føre. Dåkk sjer varinj når dåkk nærmak Tverrfjelle, dennj ligg fræmst frampå høgst ponkte. Viar jekk åss fårbi Halvfærrebua. D va 4 stk t såm jekk opp samtidi mæ åss, kjøle trivele å træff fler fålk på slike tura:-) Kjøle lite snø oppåver dær, isåt å hart, my sten, minj oppå kom åss:-) Må no sei at d æ en lang tur frå Blokhus på vinters ti da, minj fullt åverkåmmele. Arti på hemmat turn da, får da fæs renj åss myyy:-) Ønska allje en fin tur dit.
dordi.hoel - 2011-03-14 22:22:50
Var på Veslhøa i Grytdalen i går. Tok heisen i Stølen og gikk over Aurhøa(?) og ned til Stavsjøen. Bratt ned der, men overkommelig. Gikk til toppen fra der. Veldig lite snø. Preparerte løyper fra der og til Stølen igjen. En fin tur som kan anbefales:-)
Vidar - 2011-03-07 14:10:00
Helt enig med Henrik oppdal suger Bergen er best
Arvid Hindseth - 2011-02-13 18:23:57
Var på Skuggliberget og henta kassa idag. Der lå det ei lue og et par votter (begge av ull). Er det noen som savner dem, så ta kontakt med meg.
Aud Mari Sveen - 2011-02-13 18:09:26
Vi hadde en flott tur til Hostoa i går. Vi kjørte til Eriksetra (Innset), spurte pent om å få parkere ved den øverste gården, noe som var helt uproblematisk. Så var det bare å legge i vei oppover en fantastisk, preparert trasè. Trasèen var oppkjørt gjennom hele skogen! Det var også fine snøforhold oppe på fjellet. Nedturen ble en drøm for ei med stive hofter og skjelvende knær. Jeg kunne ploge uten problemer, og Ottar kunne sette seg i "hokky" og få kanalisert litt adrenalin, hele lia nedover.
Aud Mari
Henrik Hoelgaard - 2011-01-11 12:51:30
Vi i Hordaland æ bærre bæst fordi vi har den finast naturen og toppan, så dokk fæ tåk dokk en tur te Hordaland!! :) :)
Aud Mari Sveen - 2011-01-08 13:54:23
Årets første klipp! Vi har hatt en nydelig tur til Svarthaugen. Gode løyper nesten helt til topps!
Aud Mari
Arne Dørum - 2011-01-05 19:59:30
Liker du ikke busk og kratt så kan du gå til Nonshaugen fra Veslengsetra i Trondala.
Her er det lettgått terrenmg hele veien.
Arvid Hindseth - 2011-01-03 22:57:19
Hei.
Velkommen til nytt topptrimår. På topptrimkortet og her på nettet står det forslag til veibeskrivelse til hver enkelt topp.Beskrivelsen her trenger ikke å være den beste veien som fører til topps. Hvis noen har flere alternativer, så håper jeg at de vil dele disse med oss andre i gjesteboka.
Arvid.
Arne Rønning - 2011-01-01 16:55:35
Godt nyttår.
Dæ sjer slitsomt ut ditta. Å e som ha gjevve bort topptrimføring på alle sølv- og gulltoppanj åt ho tante Kari Marrit te julgåvvå.. Ha e vesst om toppanj firri jul så skull ho fått ei julstjern istan..
Arne Dørum - 2011-01-01 09:16:07
Godt nytt år!
Alle toppene er nå plottet inn og koordinatene ser ut til å stemme.
Fin spredning på toppene og alt er overkommelig, sjøl for godt voksne. Tverrfjellet er tøff, men med sykkel innover Dindalen går det nok bra.

God tur til vinterturistene. Vi venter til sommeren.

Arne.Hurra! - 2011-01-01 05:03:37
gleder meg til et nytt år med nye topper! :) God nytt år til alle i topptrim og alle topptrimmere!
Hanne Løvrød Granheim - 2011-01-01 00:51:20
Så herrrlig å starte det nye året med noen KLARE MÅL:-) Godt nytt tur-år til ALLE!
Målfrid Øye - 2011-01-01 00:35:23
Nå er toppene plottet inn på kartet. Det står igjen å se om man klarer mesterstykket i år også. GODT NYTT ÅR TIL ALLE. Kanskje vi ser hverandre i fjellheimen i løpet av året??
Inger Helen :-) - 2011-01-01 00:16:59
GODT NYTT ÅR!!
Da er det bare å finne kartene frem!!
Gleder meg!!
Aud Mari Sveen - 2010-11-21 12:01:37
Tusen takk til Topptrim for billett til Hilde i 40! Kvelden var en stor opplevelse!:) Da lydtrykket var som sterkest, sendte jeg tanker til stille fjellvidder! Godt å ha muligheten til begge deler. Stor takk for opplevelsene!
Aud Mari og Ottar
Marta R.I. - 2010-11-07 09:45:01
Tusn tusn takk nåk en gång Kjell Arve. Arti påfunn ta mæ bilettan, åss glæs:-) D bli spennende å låsså um neste års tura, å viss helsa hell, så blis væl mæ på nåk en runde. Luggumt opplegg ditta ja:-)
Kjell Arve i Topptrim - 2010-11-05 12:04:24
Vinnere av billetter til "Hilde i 40" ble Marta R. Ishol, Jo Mellem, Toril Hafsås, Arvid Hindseth, Ottar Olsen, Ingrid Ishol Giskeødegård, Morten Sivertsen og Rachel Mjøen.

Premier etter årets sesong blir trekt neste uke.

Postene for neste års Topptrim er klare, og de blir kunngjort på vanlig vis ved midnatt nyttårsaften. Vi kjører vårt opplegg på tradisjonelt vis. Og vi går mot sesong nr. 14.
LÅEK - 2010-10-09 11:14:54
Sukk. Javel. Da blir ikke dette et alternativ for oss som ikke er oppdalinger, og /eller som oppholder seg i utlandet og ikke har mulighet for å være på Oppdal i julen.

Eller skal dette bare være forbeholdt oppdalinger?

Og vi som gledet oss til mange turer neste sommer...
Håvard Dahlen - 2010-10-05 14:51:42
Jeg rekker nok alle toppene før fristen går ut.
Skjønner at det skaper problemer med logistikken, men jeg synes det er litt sløsing med tid å sitte inne i romjula å vente til nyttår for å begynne med toppturene.

Kanskje du lager en romjulstrim?

Minimum 4 av 10 turer må tas i løpet av romjula for premiering. Turene er lette slik at folk flest kan ta de uansett vær og føre.

Turforslag:
Storli - Tovatna
Våttåhaugin
Svarthaugin
Trimpost kåsa
Blokkhus - Dindalshytta.

For min del blir jeg mer motivert til å komme meg ut når jeg har et mål for turen!

Håvard

Kjell Arve i Topptrim - 2010-09-15 10:54:06
Joda Målfrid, når du ber om det, så er det klart du skal få det. Jeg skrev i min første setning til Håvard at tidsfristen skal holdes. Håvard er rimelig ung og sprek, og klarer nok å ta både to og tre topper på en dag, spesielt bronsetopper. Det er andre, i samme kategori som Håvard, som kan ha litt tidsnød i forhold til fristen. Da går det an å samordne seg med en eller to av disse, planlegge felles kjøring og opplegg, og gjennom den utfordringen ta bronsetoppene - innen fristen. Når dette presenteres som en liten utfordring, så er det enkelte som liker det. Men det er samtdiig en utfordring som ikke nødvendigvis passer alle.
Jeg har ikke hørt fra Håvard, så han har nok skjønt hvor landet ligger og funnet ut av dette på egen hånd. Jeg håper han klarer det innen fristen. Og jeg kommer til å fortsette med både små og store løsninger og utfordringer med Topptrim - uten at alle trenger å stå i gjesteboka.
Målfrid Øye - 2010-09-14 14:57:45
Kan ikke alle få del i disse forslagene???
Kjell Arve i Topptrim - 2010-09-10 09:49:28
Til Håvard. Vi er nødt til å holde de tidsfristene vi har for å få logistikken til å gå opp.
MEN du kan ta kontakt med meg, så har jeg et forslag på hvordan du kan løse dette.
Håvard Dahlen - 2010-09-06 08:41:02
Stresser med å få tatt alle toppene da jeg også er opptatt med andre aktiviteter utover sommeren og høsten. Hva med å åpne opp for å ta bronsetoppene i romjula! Da er folk hjemme i bygda og ikke har å mye å finne på. Litt trim da skader ikke!
Marta R. Ishol - 2010-09-01 17:13:03
Hei Inger Helen! Du skriv så utrule hæle å låvånjdes , at alle såm læs ditta må no få kjøle løst t å ut på tur. Fortsett mæ å jes så fin en inspirasjon. Sjekk værmellengan fålkens, no bli d finvær at. Tjohooo kor e glæme t nye tura i den fine fjellhemin vår:-) Go tur alle sammin!
Inger-Helen - 2010-09-01 01:36:57
Det er bare SÅ hærlig å ha gjennomført alle topptrim turene!Avsluttet med "bronsdag" :-) Tok alle bronsetoppene på en dag sammen med et flott og engasjert turlag. Den yngste var Erik Benjamin som akkurar har begynt i første klasse.

For meg var alle årets topper helt supre og ga meg mange flotte turer både på ski og med fjellsko! Ofte synes jeg at den siste turen var den fineste...men når jeg tenker tilbake tror jeg at veslehaugen var den artigste turen for meg.. Det var så flott å gå opp langs Tronda..har aldri gått der før. Og når vi kom opp på platået Hanne..Ett helt utrolig underlag som knaste under føttene våre! Uforglemmelig!

Gleder meg nå til nyttårsaften!
God tur til alle som har finalen igjen!

Jeg er full av takknemlighet!
Bergen. Verden fineste by - 2010-08-28 21:45:15
Bergen er verden fineste by. Trondhjem urk barteland og bønder.
Kjell Arve i Topptrim - 2010-08-19 23:17:35
Topptrim har kjøpt åtte billetter til konserten "Hilde i 40" med Hilde Halseth lørdag 20.11 i Oppdal Kulturhus. Disse åtte billettene kan vinnes av de som har tatt eller tar alle tre merkene i Topptrim innen utgangen av oktober.
Men det er et krav til:
Du må sende epost til kahu@oppdal.com eller brev til Kjell Arve Husby, Blødighaug 22, 7340 Oppdal innen 1.11.2010. Her må du oppgi fullt navn, full postadresse, samt telefonnummer. Epost eller brev må merkes "Topptrimbillett Hilde i 40".
Da er du med i trekningen og vinnerne blir kunngjort her og får tilsendt billett senest i uke 45.
De som trekkes ut får tilsendt en billett. Det trekkes kun en billett pr epost eller brev.
Marta R. I. - 2010-08-17 22:04:10
Topptrim 2010 æ unnajort! Mange fine tura ha d værre, min jammin gått å bruk GPS på en del tå dæm. Dæt alle såm æ lik lett å finj sånn i farta. Finast tåppin i år æ faktisk Knotthøa, å d æt bærre får at e æ oppvåkse uti Dendala at e menna d, min d æ rett å slett et kjøle fint fjellområde. Jaja, kjøle arti å sjå mange are plassa au da. Så Kjell Arve, du kjæm ihau fårslaga mine får neste år ja?
Arne Dørum - 2010-08-12 13:37:58
Jeg har vært på Veslhaugen to ganger i sommer, og på den siste (med barnebarna) gikk vi helt inn til Djupbekken før vi tok til venstre. Og det er den beste løsningen. Det jeg savner er en slags "norm" for toppene, slik at det ikke er sølvtopper som er mer anstrengende enn mange gulltopper. Og i Oppdal skulle det være nok nok topper å ta av.
Frode Høgset - 2010-08-12 12:03:41
Når det gjelder Veslhaugen, så tror jeg det er lettest å følge stien helt inn til Djupebekken og så følge bekkedalen oppover mot toppen. Mye finere terreng/underlag der, enn å måtte gå gjennom krattskogen. Men ingen tvil om at dette er den lengste og tyngste av sølvtoppene. Synes selv at alle turene i år var fine, og ga flotte naturopplevelser.
Arne Dørum - 2010-08-12 10:07:36
Nå har jeg vært på alle toppene minst to ganger.
Også i år var alle koordinatene riktige, og det er vel Arvid sin fortjeneste. Bra!
Knotthøa og Håmmårdalen var en opplevelse, og må være den minst kjente naturperle i Oppdal.
For folk som ikke liker å gå i steinur anbefales å ta Finnpiggan fra Vognillssetra uti Skarveia. Og leter du litt kan du krysse Vekveselva tørrskodd på store steiner.
Som flere har bemerket er Veslhaugen en altfor tøff sølvtopp. Over 850 høydemeter og mye kratt. Det er frustrerende for småbarnsforeldre som vil avansere fra bronse til sølv å måtte snu på en topptur.
Uten å legge meg for mye borti Kjell Arve og Co sitt arbeid så foreslås herved "et tak" på 4-500 høydemeter på sølvtopper.

Og til alle som enda ikke er i mål:
God tur!

Marta R. I. - 2010-08-08 20:56:44
Hei! Ha værre oppå Veslfinnshøa idag. Åss va yllæv støkj i fælje, å alle kom på tåppin i fin fårm. Kjæmpearti å vårrå så mange på tur samen. Så såg åss nån flere tåpptrimmara au, å d au tykje e æ kjøle arti når en fær slik å går. Åss jekk frå Ryin, å være va fint hele tia. Satt oppå tåppa å åt. Åverkåmmele tur ta hær ja. Jekk i gårteks jåggesko, å d va kjøle luggumt idag:-)
MÅLFRID ØYE - 2010-08-08 19:53:14
Hurra.
Ferdig for i år. Hadde en nydelig tur til Veslhaugen i dag sammen med Hans, Aslaug og Odd. Det var bratt ja, men absolutt overkommelig. Så får en bare håpe at man får bli med neste år også. Det er ingen selvfølge.
God tur til alle som fortsatt holder på med årets topper.
Flott tiltak.
Søndag 08 08 10
Irene og Harald - 2010-08-08 18:43:44
Finnpiggan ble beseira i flott vær og godt turfølge (svigersønn Gaute) i går, så nå gjenstår bare turen til Mix-kiosken for å skaffe merkene! Vi valgte å gå rett opp fra Vognillsetra. Bratt i lia og kronglete med vierkjerr og myr før vi var rettelig oppe på fjellet, men der oppe vra det vidt og fint!
Vi ser frem til neste sesongs topper, og ønsker oss Risberget..
dordi hoel - 2010-08-07 19:19:00
Ferdig med årets topper og det føles godt å nå målet! Da er det bare å vente i spenning på neste års utfordring:-)
Liv Åse - 2010-08-02 23:01:39
Hei Dordi.
Vi hadde den fineste turopplevelsen da vi gikk fra Ryin til Veslefinnhøa. Fra bommen ved Ryin gikk vi i ca. 10 min. sørover langs veien før vi tok av rett mot vest over bekkdalen. Vi valgte å gå på nordsiden langs Finnsjøen, der var det tørt og greit å gå. Etter å ha rundet Finnsjøen, gikk vi rett sørover mot Veslefinnhøa. Lett og fint å gå, og veldig vakkert. God tur!
Irene og Harald - 2010-08-02 13:25:39
Nå har vi igjen en topp i år, Finnpiggan. Vi fikk ikke tatt den i vinter, så nå vil vi gjerne ha gode sommertips for rutevalg til toppen. Noen som har gode råd og tips? Vi tar imot med takk!
Takk også til Topptrimfolka som gir oss så mange flotte turer og opplevelser i Oppdalsfjella!
Frode Høgset - 2010-08-02 12:59:05
Til Dordi: Veslfinnshøa er også veldig fin å ta via Vårstigen og Vårstigsetra. Har ikkje gått frå andre sida. Litt meir stigning, men relativt lett og fin tur.

Start frå Nestavollan og ta av stien til venstre like før Vårstigbekken (ikkje skilta). Følg så denne stien heilt opp til setra og gå rett mot toppen derfra.

Frode
Rita Løberg - 2010-08-02 12:38:23
Vel overstått topptrim for 2010 :-). Like glad hvert år. Fint opplegg som vanlig, den største overraskelsen var Knotthøa med mye mygg og knott, men med den flotte utsikten ned i Håmmårdalen var alt det der glemt. Det var en fin tur, kanskje den beste av året :-). Ellers var Veslhaugen en tøff tur, den var mer en gulltur enn Veslfinnshøa etter min mening. 800 m stigning og likens nedatt borger for det. Ellers var det jammen ta tøft å gå opp og ned Vangslia ja, bli nå anna enn å ta heisen!

Takk til arrangørene, dere redder ferien hvert år :-).
Bli spennende med nytt år og nye topper. Glær oss :-)
dordi hoel - 2010-08-01 18:19:34
Noen gode anbefalinger om turbeskrivelse til Veslfinnshøa? Eller har noen sporlogg fra turen? Vi har tenkt å gå fra Ryin.
Arne Rønning - 2010-07-28 14:23:46
Da sitt e å ho tante Kari Marrit på Knotthøa å et kanelsnurra. Ho tante æ ferdig mæ topptrimminj for trettånj året på rad å så stolt at e berre må sett me litte onda ho å hell skriv i gjestboka..Åt hæljin rese oss te Canada,håpa itj de æ topptrim i Rocky Mountains...
Liv Åse og Jan Erik - 2010-07-26 21:54:35
Jippi! Da er alle ni toppene besteget i løpet av de siste åtte ukene. Med kart, kompass, nyinnkjøpt GPS og godt humør la vi i vei. Fantastisk måte for oss hyttefolk å bli kjent med den flotte naturen i og rundt Oppdal. Ser allerede frem til nye utfordringer i 2011!
Marta R.I. - 2010-07-17 18:47:23
Hei. Idag has haft en kjøle fin tur oppå Veslehaugen. Åss va 4 stk såm la ivei oppåver lia, ilag mæ 1001 fluggu. E vil sei d æ en bratt sætervei dæm har på Skorem, min fin stig såm åss fælt oppåver å innåver. Åss jekk mæste helt åt Djupbekkin, funn åss tok peileng på toppin. D va kjøle fint å gang dær, får d va så lite viå. Hat d værre bratt fær, så vart d iværtfall d no. Min åss åvra åss fort oppåver, å kom på tåppin ette 2,5 tim mæ rast. Lettflækt turfælj e har da sjø. Turn neat jekk au kjøle grett, å da åss kom åt biln at, va allle eni ti at åss ha haft en vælløkka tur:-)
Arne Rønning - 2010-07-11 17:09:56
Tosdan kom e åt Oppdal i 11-tin om kvæl'n rett frå heisatur og Green Day-konsert i Praha.Frædan ha e jebbursdag å ho tante Kari Marrrit stillt mæ topptrimbøff å topptur som gåvvå.E prøft å foreslå Svarthauinj ell Våttåhauinj,min neida,her skull Veslehaugen bestiges.Ivei la oss og opp kom oss,sjøl om oss va enig ti att det va bratt og tongt.Mer som en gulltopp å rekn..Minj alle nivå ska vel hå ei utfordreng tenkje e.Så idag braut oss oss ut på gulltopp,Veslfinnhøa,flott og lett tur fra Nestavollan,mer som en sølvtopp tøkt oss.Og oss va heldig å vann å kom oss ni skoginj firri regne kom.Begge turan bruka e terrengjoggesko, tært og finnt på begge toppanj.Minj no tæk e topptrimfri nårre dåggå, kanskje...Tante rese bort,å kunn værre arti neste gong ho be me mæ å berre sei nei,dær ha e allerede værre...
Kjell Arve i Topptrim - 2010-07-08 00:36:39
Var på Kvennbekkhøa i dag - i joggesko. Det gikk fint både over småbekker og et par snøfonner. Det var for øvrig en fjellrev som hadde forskanset seg under den ene hytta, den til venstre, da vi gikk rett opp mot toppen. Den var vel lei av å bo i koloni og dro heller på hyttetur?
Det er etterlyst skilting i forbindelse med Topptrim. Topptrim driver ikke og skilter. Vårt mål er at alle skal ha kart og kunne å bruke det. Som vi har sagt i alle år, så er dette et pedagogisk opplegg der turgåeren sjøl har ansvar for å finne toppen. Med de flotte fjella vi har, er det nesten en forpliktelse å ha kart over alle områder, kjenne navn og turmuligheter.
Alle har vært nybegynnere, og da er det fint å bruke en kjent fjellvettregel, i tillegg til kart, kompass og eventuell GPS, og det er å spørre kjentfolk om råd og vei. Å sette seg med kartet før en tur, se på veivalg og regne ut hvor lang turen kan bli, er en viktig del av turopplevelsen for topptrimmere. Og det er ekstra moro når en ser at en har planlagt godt.
God tur med gode venner, kart, kompass, GPS og råd fra erfarne fjellfolk.
Liv Åse - 2010-06-30 19:59:37
Hei Marta, tusen takk for svar!
Vi hadde en nydelig tur gjennom vakre Dindalen og det var lett å komme seg opp på Knotthøa som var fri for snø.
Sol og fint vært først på dagen, men det var godt å komme seg ned til Uvsætra når torden og regnværet satte inn. Trivelig å sitte i gapahuket og spise rømmegrøt i ly for uværet utenfor.
Marta R.I. - 2010-06-25 19:34:47
Hei Liv Åse. Sjøl um d æ at en del snø i fjelle enda, så ska d gang grett å kåmmå c oppå Knåtthøa ja. Dåkk kjæm no t å gang ette my vei, så dåkk fæ nåk en fin tur, viss bærre være æ mæ dåkk. Go tor:-)
Liv Åse Evensen Krogstad - 2010-06-23 22:11:37
Gleder oss til å gå til Knotthøa førstkommende mandag. Er det noen som vet noe om forholdene der, er det greit å komme seg dit, eller ligger det mye snø der fortsatt?

Tenker å gå alle toppturene, er det noen som kjenner til forholdene på de andre gulltoppturene?

Ragnhild - 2010-06-21 19:44:51
Har hytte i bygda, og topptrim er en kjempeflott måte å bli kjent i området på! Gikk til Våttåhaugen i går, og var imponert over den gode skiltinga på stien. Skilting er viktig for oss som er ukjent i området.
Men vi greide faktisk å gå forbi hytta uten å se den.
Vi så selvfølgelig veien opp til hytta, men ettersom det mangler skilt her, fortsatte vi videre på den merkede stien.
Så kjære Topptrim, - sett gjerne opp et skilt her som tydelig viser at man skal ta av fra stien for å komme til hytta.

Gleder meg til flere turer i Topptrim. For å finne informasjon om hvor jeg skal parkere og informasjon om turen sjekker jeg "rett-til-topps.com". Her finnes mer informasjon om noen av turene i Topptrim.
Rita Løberg - 2010-06-21 13:06:34
Det var dårlig vær lørdag den 19. juni, men på kvelden lyste det opp og vi tenkte at nå skulle vi prøve kvennbekkhøa på toppen av Sæterfjellet. Vi kledde på oss og drog i vei. Det var bare en hake---vi kom oss ikke opp med sommerdekk! Det var nysnø. Mye nysnø på toppene i helga.
Kjell Arve i Topptrim - 2010-06-06 10:42:02
DEN STORE VÅTTÅHAUGDAGEN!
Lørdag 19. juni bør alle som er med på Topptrim stille i trimklassen, som går opp på Våttåhaugen, i forbindelse med Almannbergjet Opp. Turen fra start ved Oppdalsbanken og opp på Våttåhaugen er 5 km. Underveis er det natursti, drikkestasjon på Rigmors Plass og noen snille troll. På toppen kan du få kjøpt kaffe og kaker.
Start etter registrering fra banken fra kl. 11.00-12.30. På toppen sitter Arvid Hindseth og registrerer de som kommer opp. Topptrim setter opp en gavesjekk på 2000 kr som trkkes blant de registrerte denne dagen. Masse andre premier - som i fjor. Startkontingent enkeltstart kr 75.-, familie kr 200.- før 12.6, etter 12.6 kr 100,-/300.- Påmelding skjer til meg enten på tlf 90056572 eller til kahu@oppdal.com.
Kl.13.30 er det kulturarrangement på toppen, der Rikke Van Ommeren spiller torader og Kjell Haugland holder kåseriet: "Våttåhauan med litt Bjørnson attåt."
Dette er en ypperlig dag for å få klipt Topptrimkortet på Våttåhaugen. Fra kl. 10 denne dagen serveres det gratis frokost på torget. Kl. 18.00 er det premieutdeling for trimklassa ved scenen på Sommerfesten i sentrum. De som viser fram startnummeret sitt i svømmehallen denne ettermiddagen får 20% på billett i bassenget. Det er sikkert mer også, men det kommer jeg ikke på.
Still opp på lokalt arrangement!
Kjell Arve i Topptrim - 2010-05-28 23:43:04
På jakt etter bøffen til Topptrim?
Har fått en del henvendelser angående bestilling av Topptrim sin bøff. Den kan bestilles hos meg på mailadr. kahu@oppdal.com. Husk å oppgi antall bestilte bøffer, navn, leverngsadresse pg telefonnummer. Du vil da få tilsendt bestilte bøff i posten og giroinnbetaling legges ved. Pris er kr 120.- pr stk inkl porto.
Herbjørg Ishol - 2010-05-09 22:48:52
Enig! Føre i fjelle æ kjæmpebra! Dæ bær stort sjitt åver ailt å ittnå fare for at dæ lugge, så dæ æ bære å renn se.
Va på Skugglibærja i dag å dæ va en kjæmpetur!
Arvid Hindseth - 2010-05-09 19:29:56
En melding til dere som ikke er lei av vinteren. Det er fortsatt knall skiføre i fjellet,skareføre med litt nysnø oppå. Skaren holder også i skogen,selv om sola har stått på hele dagen. Benytt sjansen å ta en topptrimtur hvis været og kulden fortsetter.
Herbjørg Ishol - 2010-04-26 10:04:57
Ha en kjøle fin tur oppå Finnpigganj om laudaan å mæ dæ æ åss i gang mæ årets topptrim. Kjøle luggumt å bruuk topptrimminj som turmål å utmærsket motivasjon for onganj. Tuurn om laudaan vart utropa te artiast tåpptuurn tå minstemainn i familin. Ho bli snart 7 å æ i gang mæ 3 topptursesånginj :-)
Kjell Arve i Topptrim - 2010-04-23 17:31:41
Tre sprekinger har nå tatt alle ni toppene i årets Topptrim. De første som registrerte seg var Bente og John Skreen, mens Kari Sæther var hakk i hæl.
Marta R. Ishol - 2010-04-11 23:03:29
Hei. En fantastisk fin tur t Finnpiggan idag. Fårhålsvis lett tur t tåppin, en tim å et kvarter brukas frå tåppheisn! Ittnå venn, tær å kall snø å my fålk. D æ arti. Åss jekk um Blåøret på hemtur, kjæmpefint:-)
dordi hoel - 2010-04-06 22:21:50
Var på Svarthatten 3.april. Kjempefin tur og usedvanlig flott utsikt. :-) Hardt føre, så det gikk nesten for fort nedover igjen.
Inger-Helen - 2010-04-05 01:38:47
Har hatt to knallfine turer til Skuggliberget to dager på rad:-) Flott tur å gå fra Skaret og innover.Gikk på feller og det passet dagens føre. Å gå innover i klarvær er bare helt praktfullt og selvom vinden virkelig gjorde sitt for å ta oss kom vi oss tryggt ned igjen til middagstiden. Og alle glade topptrimmere:Pass på å ta denne turen nå mens føret er så bra og værmeldingene så gode! En nydelig og lett tur!
Arne Rønning - 2010-04-04 19:23:56
Liten fantasi jeg..Gikk idag fra Vangslia til Nerskogen igjen via Finnpiggen og Skugglibergje.Men denne gangen var føret og været helt nydelig,iallfall til 50m før toppen på Skugglibergje.Da begynnte de å blåse,helt opp mot 15 m/sek.Heldigvis vinden i ryggen, logget over 20 km/t i slak motbakke uten å gjøre annet enn å stå oppreist.. Hadde følge med Hans og Målfrid fram til Finnpiggen, mens min usedvanlig spreke tante, Kari Marrit Stuen, var med på hele turen. Hun har fullført samtlige tidligere Topptrim og er som en mentor for meg som er nybegynner. Ikke verst for en pensjonist! Fortsatt god topptrim alle sammen.
Målfrid Øye - 2010-04-03 20:01:59
Skugglibergja i dag i nydelig vær og føre. Men, det var merkelig å ikke se flere skiløpere der enn 5 stk ikl. oss 2. Kanskje ny topp i morgen?
Inger-Helen - 2010-03-29 13:40:04
I går gikk turen til Knotthøa! Det var ikke helt klarvær, men grei sikt og med en sikker turleder med GPS kom alle i følget seg til topps. En super tur der man går i skuterspor det meste av tiden. Martas foklaring er prima!!
Da er det bare å ta sikte på en ny topp og håper på noen fine dager i påska til slikt!
En stor takk til ett optimistisk turfølge;-)
Ønsker alle gode turer!
Ps.Bøffen er bare ett must folkens! Kjempefin er den og å ha noen sånne i sekken er bare supert!
Kjell Arve i Topptrim - 2010-03-25 10:59:41
Etter at vi i Topptrim gikk ut med beskjed i lokalpressen om at det kan være lurt å vente litt med enkelte topper på grunn av rasfare, så har vi fått noen reaksjoner. Vårt mål er først og fremst sikkerhet, deretter tur i godt vær og godt selskap når det passer den enkelte.
Dersom man velger de rette rutene er det liten og ingen rasfare på de fleste topper. Det er bare Veslhaugen som er utrygg. Den anbefaler vi at folk venter med.
Men uansett, ta alle hensyn og la turen være trygg. Vis fjellvett, snakk med folk som er kjente i området du skal til og bruk gjerne gjesteboka. God påske og god tur!
Marta R. Ishol - 2010-03-21 22:24:11
Hei Dordi. Når du ska oppå Knotthøa, så fælje du skuterspore frå Blokhus å uti Dendaln. Dær åt d rasfare i d hele tatt. Så går du viar oppåver turstlina, fælj skuterspore dær au, ittnå rasfar næi. Når du kjæm innpå flatan innmæ Snøfjellstjænne, peila du d mot tåppin, dit kjæm du d utta å kåmmå borti ras ja. Håpa være æ mæ d, så du fæ en fin tur:-)
miriam nilsen morken - 2010-03-21 20:39:29
Finnpiggan
Første topptrimturen for oss i år, og det på en fantastisk flott dag, skyfri himmel, silkeføre og trivelig selskap med to gode turkamerater :o)
Takk for en flott dag, Ninni og Hanne.
Hilsen Miriam og Egil
dordi hoel - 2010-03-21 14:04:13
Vi har tenkt oss på knotthøa neste helg. Er det rasfare i området der?
Marta R. Ishol - 2010-03-09 09:11:26
Hei. Når d jell tåpptrimbøffin, kan Ingrid, Lars å e skrivon på at den æ kjæmpego! Så løp å kjøp!!!!
Aud Mari Sveen - 2010-03-08 22:36:14
Vil bare nevne at jeg har vært hos Kjell Arve og kjøpt meg bøff i dag. Rød og fin med tekst TOPPTRIM i hvite og svarte bokstaver og vardelogo i hvitt. Synes den er fin, jeg. (Har ikke provisjon!)
Aud Mari
Arne Rønning - 2010-03-07 19:54:13
Skulle på fødseisdag til bestemor(91 år) på Nerskogen idag og fant ut at jeg skulle slå 2 fluer i en smekk og gå på ski dit.Tok heisen opp Vangslia og gikk på Finnpiggen. Greit å gå dit,litt tunge snøforhold,men ikke håpløst. Derimot fikk jeg tjukk skodde der,så tjukk at jeg ikke så skituppene og måtte ta en times ufrivillig pause der.Det lettet imidlertid og turen gikk videre til Skugglibergje og derfra videre til skisentret på Nerskogen. Veldig løs snø og arbeidsomt fra området ved Svarttjønna og videre.I det hele tatt er snøforholdene mye dårligere her enn på Dovrefjell der jeg ferdes mest for tida. Og selv om det gjentaes til det kjedsommelige,snøskredfaren er meget stor.Så obs,obs..Bruk fjellski under rådende forhold,selv gikk jeg på Åsnes Nansen idag og er glad for det. Noe lettere enn Fischer 99/Åsnes Amundsen anbefales ikke slik det nå er.Vi får håpe på væromslag og bedre skiforhold utover.God topptrimsesong alle sammen. PS.Håper fjellturgruppa hadde en fin tur til Svarthatten igår.
Espen Stensheim - 2010-03-07 19:26:14
Hei! Har vært så uheldig å miste min Icom sikringsradio (orange) på fredag, strekningen Blokkhus/Snøfjelltjønnin. Regner med at det har vært en del besøk oppå Knotthøa i helga i det flotte været, og håper at noen kan ha funnet den. Vennligst ta kontakt med meg på mobilnr:97078977. Mvh Espen Stensheim
Aud Mari Sveen - 2010-03-05 16:36:40
Hei alle topptrimmere!
Hvis du har tenkt deg til Veslfinnshøa med det første, ber jeg om at du tar med skrivesaker og en bærepose! Det som var der, ble dessverre tatt av vinden i dag! (Bok og tang ligger i kassa.) Bortsett fra det, hadde vi en fin tur opp Vårstigen (med feller) og videre til toppen i lett terreng. En del vind, men sola vant etter hvert. Det hadde gått flere opp Vårstigen, så det var fast, god løype. Dette var veldig nyttig da vi skulle ned igjen også, for det var nødvendig med kreative teknikker på nedturen!! Det gjorde det ikke lettere at bindingene på skiene ikke var samarbeidsvillige! Ja, ja, en skal vel slite litt for et gullklipp!
Aud Mari og Ottar
PS. Vi ripet navnene våre i boka med en nøkkel. Skriv gjerne over med penn. Takk!
dordi hoel - 2010-02-14 17:18:39
Vi hadde en fin tur til Skuggliberget, på tross av at det er lite snø. Reagerte på plasseringen av kassa, da det er isete og glatt oppå berget der. Obs folkens! Godt topptrimår:-)
Carl S. Bjurstedt - 2010-02-13 13:56:17
Vær obs på rein om du skal på Knotthøa eller Veslehaugen. Torsdag 11.2. var det rein rundt posten på Knotthøa, og på Trondfjellet.
Og tenk på skredfaren, det har jo vært sagt mange ganger i media, men den er nok større enn vanlig pga den lange, stabile kuldeperioden vi har hatt.
Tips: Før turen - sjekk området du har tenkt deg til mot http://gis.ngi.no/skredkart/ og www.snoskred.no. Ville holdt meg unna nordsida av Tronddalen fra Fossemsetra og inn til Måssåbua nå. Knotthøa er nok grei der man normalt går.
Harald Aspen - 2010-01-07 20:48:28
Sitter og ser på flotte bilder fra Oppdal på Facebook-gruppa "Hvor i Oppdal er dette bildet tatt?" og gleder meg til å starte på årets topper. Takk til Topptrimfolka for flott opplegg - og en ekstra takk for min del for førstepremie i 2009, gavekort på 5000 kr på Sport1 på Oppdal. Så nå er jeg godt utstyrt for nye turer (det dryppet litt på Irene også).
Kjell Arve i Topptrim - 2010-01-07 10:54:29
De som var heldige å vinne i fjor, har fått det de skal. De ble kunngjort i Opdalingen.
Arvid Hindseth - 2010-01-06 00:04:32
En liten opplysning om Knotthøa. Som det går fram av kartutsnittet Frode har lagt ut i forbindelse med toppene,så er kassa plassert ca.130 m vest for toppen som er markert på kartet. Grunnen til at kassa er oppsatt der er at varden står der. Høyden er den samme ved varden som det markerte punktet på kartet(1308moh). GPS kordinaten stemmer med det punktet kassa står. God tur!
Frode Høgset - 2010-01-05 22:44:14
Det at gjesteboka enkelte ganger har "hengt seg opp" og ført til at samme innlegg kommer flere ganger, er fikset.

En enda bedre nyhet er at det nå er lagt inn et kartutsnitt på hver topp som er nyttig under planleggingen av Topptrim-turene.
besøkende - 2010-01-05 22:00:18
Hei. Jeg lurte på når lista over de som vant premier i Oppdal blir lagt ut på nettsiden her?
May Tronsgård - 2010-01-03 15:20:04
Hei og hå - og Godt Nytt år til alle. Var nettopp innom Mix og hentet topp trim kortet, dette skal bli morsomt igjen. Gleder meg til Knotthøa, håper det bare er navnet som bærer knotten.... er ikke så glad i slike småkryp. Vi møtes kanskje på en topp snart. Takk for flott tiltak.
Målfrid Øye - 2010-01-01 13:25:19
GODT NYTT ÅR.
Takk til dere som har fått i gang dette flotte tiltaket. Jeg har alltid vært glad i å gå i fjellet. Før gikk jeg for det meste i "kjente trakter". Nå blir det nye plasser hvert år, og jeg har blitt godt kjent i Oppdalsfjella.
I år er det mange topper jeg ikke har kjent navnet på, så dette skal bli spennende. For meg passer det bra at så mange topper egner seg for vinterturer.
Treffer nok mange av dere på turene.
.
Inger-Helen Ishoel olsen - 2010-01-01 12:21:59
Dette var gledelig!! En stor dag dette for alle oss som liker topptrim!!!SÅÅ fristende topper!! Og folkens ikke minst "hatten" på Fagerhaug! Den kan alle glede seg til! Trenger noen selskap så bare ring meg! :-) Det er så flott der! Nå blir det frem med kartet og planlegging! ÅÅ så artig!
Karin Robertsen - 2010-01-01 00:43:05
GODT NYTT ÅR!! Glæ me te å ut på topptrimtura att! Bynt først ifjor å kløpp toppkort. Må si det va en kjempeflott opplevels.Først og fremst å kom på nye toppa og plassa. Fantastisk! Så no æ det bærre å pakk sekk att å legg i vei. Ett skikkele snøfall no så bli det goe forhold. God tur te alle!! Takk te dåkk toan for ett kjempebra prosjekt!
Marta R. Ishol - 2009-10-29 21:44:23
Hei. E tålå mæ nån såm ha værre på Lorthøa får nån dåggå sia, dæm ha gått på ski frå Sandøya. D æ nåk atskjilli lettar d inn på fotan ja. Min du ha væl allerede testa ut føre du, Inger Helen. Du æ tøff å døkti å du ja:-) Go tur viss itt!
Arvid Hindseth - 2009-10-29 09:25:06
Det er nok mulig å komme på Lorthøa,men tror det lønner seg å ha med ski.Det er mye snø i fjellet,så det kan bli en tung fot-tur. Har ikke vært uti Storlidalen på en stund,men det er som regel mer snø der enn på østsida av bygda.
Inger-Helen - 2009-10-26 15:58:45
Er det noen som vet om det er mulig å nå Lorthøa?? Noen som har vært der nylig???
Inger-Helen - 2009-09-24 16:09:16
Etter å ha fullført alle ni toppene er jeg full av takknemlighet...Både for att dette prosjektet finnes og for at jeg har klart å gjennomført det!.. :-) Det er en skikkelig drivkraft og motivasjonsfaktor å ha dette kortet i sekken og toppene som mål når man legger i vei!! Fantastisk godt for kropp og sjel!!!!! Spesielt i år!
Så enn en gang.. TAKK til ildsjelene som står bak!!! Dere er supre!
Hver eneste tur har vært en spesiell opplevelse..Og nye ting lærer man hver gang! Hærlig! I dag var jeg på Kringleuthøa for andre gang..Det var bare SÅÅ vakkert der!..OG hvilke farger...!
Gleder meg til nyttårsaften nå kjennner jeg.. :-)

Marta R. Ishol - 2009-09-24 08:59:20
Må bærre sei me helt eni mæn Johan! Hå en fin haust viar all i hop:-)
Johan Rolvsjord - 2009-09-22 23:09:10
Flott at "gulroten" i topptrimmen ikke blir betraktet som lotteri. Gjennom dette aktivitetstiltaket har vi også i år fått prøve oss i ukjent turterreng i kommunen. Tur ut i terrenget gjør godt for både fysisk og psykisk helse.
Hanne Løvrød Granheim - 2009-08-27 10:38:26
For ganske nøyaktig en uke siden, stiftet jeg nærmere bekjentskap med Topptrim-konseptet... Jeg er i gang, takket være Ninni! Etter en tung sommer, var det veldig godt å bryte barrieren... fylle opp kontoen for gode opplevelser igjen... Min første topp var Veslkolla onsdag 19.aug., i nydelig vær! Selv om vi blingsa litt i starten, kom vi oss lett til topps. Lurt å gå over hengebroa ved parkeringa. Overraskende god utsikt, men bare to ryper... (rein så vi, på Folldalsida, ja...). Nydelig å bade på tur tilbake! I forigårs, tirsdag 25.8., var vi på Lorthøa - helt fantastisk! For en utsikt!!! På tur ned, oppdaget vi hvor mange høydemeter vi faktisk hadde gjort unna i starten! Lurt å følge stien langs elva Sandåa lengst mulig, så slipper du altfor blaute områder på tur opp. Rein også her, men helst av litt tammere slag. På tur ned fant vi DEN perfekte badeplassen, der stien er nærmest elva! Paradisisk! På ei uke har det blitt 5 klipp i kortet, men nå trenger jeg kanskje kyndige turgåere å henge meg på til Gammelsæterhøa, og de 2 første sølvtoppene... (Stovollkampen er jo grei å ta under rypejakta, tenkte jeg; To FLUER i en smekk - kan vel bare drømme om noe annet som har vinger! Ikke det store rypeåret, skjønner jeg). Ta gjerne kontakt om du skal til nevnte topper, og ser råd for å ha meg hengende på. TOPPTRIM ER ET BRA TILTAK!
Dordi Hoel - 2009-08-17 20:27:49
Ferdig med årets topper! :-) Da er det bare å vente i spenning på neste års topper, forhåpentligvis!? Positivt tiltak som jeg håper varer ved!
Ingrid Skjøtskift - 2009-08-17 19:20:25
Er ferdig med årets topper, og i grunnen enig med dem som mener at Kringelhøa ikke er en "ordentlig" topp. Men samtidig er det en stor fordel med Topptrim at man velger ut varierte turmål fra hele bygda, og som også byr på utfordringer. Selv om jeg har irritert meg flere ganger når jeg ikke har gått gått meg rett på toppen, synes jeg det er noe av sjarmen ved Topptrim at det stilles krav til veivalg og orientering. Sånn sett håper jeg dere fortsetter å velge mål som ikke har stier/ løyper eller enkle veier til topps! (og dessuten at det fortsatt er mulig å finne posten uten GPS!)
Rita Løberg - 2009-08-10 16:06:32
Etter gjennomført topptrim 2009 takker jeg de ansvarlige for nok en flott sommeraktivitet. For vår familie har det vært like artig hvert år fra vi begynte med topptrim for 3 år siden. Så noen konstruktive innspill til dere i Topptrim: Jeg ser det er en del diskusjon rundt Kringluthøa. Turen dit var flott, men for det første så er det en topp med samme navn på andre siden av dalen (holdt på å gå dit først) og det var utydelig hvor kassen kunne være når du gikk på den rette. Vi var avhengige av GPS for å finne fram. Synes vel i det hele tatt at man nesten er avhengig av GPS for å finne fram når toppene er flatere og mindre tydelig, og det er litt synd. Jeg liker best kart jeg. Ellers er det OK å ta med noen av de "gamle" toppene igjen så det blir mer ordentlige topper i Topptrimmen.
Flott måte å bli kjent på Oppdal på dette her! Og vi gleder oss allerede til nyttårsaften og neste års program :-).
Arvid Hindseth - 2009-08-05 22:20:04
Kringluthøa har skapt litt problemer for mange. Marta R. Ishol er lokalkjent i området og gir en god rutebeskrivelse. Toppen er langt vest på platået, og det er satt opp ei rød stikke ved kassa og den ikke alt for høye varden.
Topptrim er inne i sin 12.sesong og brukt 85 topper rundt omkring i Oppdal (Storhornet har vært med 2 år),så en må regne med at det lurer seg inn noen topper som ikke er så godt markert. Mange fine topper sør-vest i kommunen,men i og med at det er familietrim så blir det for store avstander,desverre. Men husk; alle topper har sin sjarm.
Arne Dørum - 2009-08-04 10:40:04
Har nå tatt alle toppene for i år. GPS-koordinatene stemmer med terrenget - for første gang siden slike ble oppgitt.!

Enig med Halvor Bakk om at Kringluthøa er en dårlig topp. Har vært der to ganger og gått to ulike ruter; begge like trasige. Den tredje mulighet, fra Uvsløkkja, skal være den beste, blir det sagt.

Hardeste turen er Gammelseterhøa. Der vil jeg anbefale å gå Åmotsdalen helt til Gøttessetra og så følge den gode stien mot Dindalen. Ikke ta til høyre for tidlig ! Vi hadde med sykler et stykke innover Åmotsdalen og sparte ca 6 km på det. Likevel var fasiten 16 km vandring og nesten 900 høydemeter !

God tur til alle som fortsatt driver på.
Else Røymo Gravem - 2009-08-03 18:03:25
Hei ha vært på Kringluthøa i dag,litt krevende tur.E synest de va en dårli plass å sett en kasse på.Fordi de var en stor varde som va enklere å sjå for oss som ikke e så godt kjent.Men e liker topptrimmen veldi godt og håper ikke noen stopper den.

Marta R. Ishol - 2009-08-01 20:54:32
Hei! Kjæmpefin tur oppå Veslkolla idag. Åss va 9 stk i fælje, såm nåd tåppin i fin fårm å fint vær. Satt atmæ varin å åt nesta vår, mæsta helt stilt. D va faktisk ei kjøle fin utsekt frå oppå dær, såg mange tåppa såm åss ha værre oppå. Kjøle arti å vårrå så mange samen, træft fler tåpptrimmara au, d æ no iværtfall arti:-) Jekk frå Bækkelægret åss da. Go tur t dåkk såm ska dit, å go tur åt dåkk såm ska på are tåppa!
Arvid Hindseth - 2009-07-13 21:43:58
Flott dag,med tur oppå Lorthøa i Storlidalen. Tar av Storlidalsveien like før Ångardsvatnet(ved info.tavle),kjører bomveien til Sandøya.Følger sti opp lia,når en kommer ovenfor skogen deler stien seg, jeg tar til venstre og følger den som går langs Sandåa. Går 1.75 km fra stidele,der er det en liten rygg til høyre for stien,jeg følger den til jeg ser Lorthøa og skrår rett mot toppen.
Marta R. Ishol - 2009-07-05 23:34:27
Hei. Idag has haft en alle tiders flått tur oppå Gammelsæterhøa. Jekk frå Dindaln. D æ en lang tur, min lett tærreng. Være va helt tåppers, sol å kjøle go tæmperatur hele dagin. Jekk veiin t åss kom omtrent rett oggo Ståkkåbekktjænna, da tok åss en krafti saustig såm ha retneng tåppin. Når den slutta æ d bærre å fortsett å gang, jekk ette GPS åss da. E tøkt d va en fin tåpp e:-)
Arvid Hindseth - 2009-07-02 20:18:40
Da er ny tang på plass oppå Svarthaugen.
Kjell Arve - 2009-06-30 19:59:45
Eldåtangen sommers tid er en fin tur. Flere utgangsmuligheter. Vi prøvde oss fra Skugglisetrene, gikk gjennom setertunet og fant en fin sti 30 meter oppom husa. Fulgte den et goft stykke, og sikta oss inn til venstre på fremste toppen på platået Eldåtangen. Kassa er på innerste toppen 200 meter innafor den toppen en ser først. Må litt opp og ned før du er helt innpå/bakpå toppen. Spennende utsikt alle veier. Greit å gå og med fortsatt finvær er det OK med joggesko, til tross for en lita snøfonnforsering. Ryktes om bra fiske på vatna innafor.
Har du gjort noen erfaringer med Veslkolla?
Marta R. Ishol - 2009-06-21 18:53:45
Hei. Idag has haft en kjæmpefin tur oppå Kringluthøa. No ska e fårklar dåkk vein åss jekk, å den va kjøle grei å lett å finn vil e sei. Dåkk kjøre opp veiin t John Uvsløkk, så kjæm dåkk åt en lunnengsplass på vinster hånda, parker dær. Dær fælje dåkk en vevei litte føst, så går den åver t en stig ette kvart. Gang på høgersia åt Uvsbekkin, å tåk stigin såm æ nerast bekkin. Ette dåkk ha kåmme tu skoga, sjer dåkk snart to vara. Gang um den t vinster, å nyt ei fin utsekt. Kryss bekkin dær den bynne å bli smalar. På karte sjer dåkk navne Hårrådaln, dåkk hell dåkk på vinstersia tå den. Oppå høgda dåkk kjæm åt ette kvart da, står kassa. Litte vanskele å sjå kanskje, min d skat by på nå problem næi. D æ ei litol, nett tjænn neon kassa, dær æ d kjøle fint å sitt å nyt nå mæbrakt. Go tur:-)
Halvor Bakk - 2009-06-18 21:49:10
Det sies at turen til Kringluthøa er greiest fra Myra. Opp langs Myra bekken er det stig opp lia, og retninga er grei. Ellers var det en dårlig topp.
Frode Høgset - 2009-06-17 10:44:38
Fo dei som vil ha variasjon frå den vanlege stien frå Snøve til Svarthaugen, prøv å gå opp via Svarthaugsætra. Traktorveg/sti. Frå Rydningen går det merka sti rett nord mot Svarthaugen. Ca 5 km og 350 m stigning frå Ørstadsætra til Svarthaugen.
Frode Høgset - 2009-06-17 10:25:26
Hei, Snublefot. Vi var på Kringluthøa i går. På kartet ser det ut som det går ein sti opp gjennom skogen mellom Nysætra og Vikasætra. Denne stien er imidlertid ganske utviska av lyng og skog. Vi parkerte langs vegen og gjekk rett opp gjennom skogen. Litt vått og tett skog enkelte plassar. Etter å ha komt over skoggrensa er det berre å ta sikte først på Gråhaugen (ca 1000 m) og deretter vidare mot Kringluthøa. Brukte ca 3 timar opp og ned i roleg tempo. NB: Det er lenger enn du trur til toppen som ligg heilt vest på platået.
Snublefot - 2009-06-14 17:52:20
Æ dæ nån som har ei grei rut på stig oppå Kringlåthøa? Inn æ dæ nå andre gode råd om turen?
Topptrim - 2009-05-16 10:33:41
Lørdag 13. juni arrangeres Almannbergjet Opp. I dette arrangementet er det også en trimklasse. Trimklassa har mål på Våttåhaugen, som er fast topp for Topptrim.
Alle som deltar registrert i trimklassa i Almannbergjet Opp og som klipper/har med klippet kort på Våttåhaugen denne dagen mellom kl. 11.00 og kl. 15.00 er med i trekninga på en gavesjekk på 2000 kroner. Arvid Hindseth sitter ved Topptrimkassa på Våttåhaugen og noterer navn på de som registrerer seg.
Topptrim vil bidra til at også Almannbergjet Opp blir ei massemønstring. BLI MED!
Kjell Arve og Torbjørn
per magne larsen - 2009-05-03 11:37:17
4-5-09 i dag har jeg vært på svarthaugen ganske bra føre nesten tørt kjempe vær kl 11.30
per magne larsen - 2009-05-02 16:03:57
2-5.09 i dag var jeg oppå våttåhaugen finit vær kl 12
Kjell Arve - 2009-04-27 17:12:19
Prøvde oss på Svarthaugen til fots på søndag. Måtte bruke en god fjellvettregel: Det er ingen skam å snu. Delvis dyp og svært bløt snø. Møtte en som hadde vassa og baska seg til topps, men vi var enige om at det sikkert er bedre etter at vi har vifta med flagg og ropt hurra.
De som ikke har tatt Våttåhaugen enda, vent til 13. juni. Da kan det bli mye folk og moro forbi Rigmors plass.
Arvid Hindseth - 2009-04-26 19:03:14
Bent Inge, Nicko og jeg har hatt ei knall topptrimhelg. Starta fredag (24.april) ettermiddag fra Nestavollan,gikk opp Vårstigen og videre over Veslkolla (21 registrerte). Den var bar på vestsida så det ble fottur til toppen. Ellers var snøen litt råtten første del av turen etter en varm dag.
Første overnatting var på Bekklægret. Lørdag våknet vi opp til sol fra skyfri himmel og et par kuldegrader. For et skiføre!!! Turen gikk videre over til Fundin, så nordover til Storvollen. Brukte knappe 2 timer på den distansen så det gikk brukbart unna. Etter en matbit starta vi oppstigningen til Storvollkampen. Gikk bekkdalen på nordsia,der var det bra med snø. Storvollkampen har hatt 16 besøkende. Vi gikk over Butjørnkvelvet og på østsia av Orkelsjøen til Falkhøa(79 registrerte). Godt å komme inn på Orkelsjøhytta etter en lang dag. Søndag morgen var det fortsatt sol,men litt flere skyer. Var heller ikke kuldegrader om natta,så det var litt sugende føre. Fulgte skuterløypa framover. Det ble litt av og på med ski til å begynne med, for det var lite snø enkelte steder. Vi kom fram til Våttåhaugen(57 registrerte) som 4. og siste topp på denne turen. Derfra var det slutt på skiføret, så det var bare å snøre fast skia på ryggsekken. Etter en tur på litt over 6 mil var det godt å komme ned til Omformeren å sette seg inn i en bil.
Marta - 2009-04-21 21:50:07
Hei atter en gång. Sest laudan så vas oppå Eldåtangen oppå Skaret. Jekk opp atmæ Remmabekkin på vinster sia. Skårråfør hele veiin. D va kjøle lite snø flekkvis innåver, så skia va my tå å på. D va ekstremt snømært den dagin, dæt så lett å bedøm tærrenge da. Tåppin fann åss ve jælp tå gpsn, kjøle luggum han på den turn, får d æ mange knausa dær, å e æ retnengsørin! Åss va fæm støkj såm jekk ilag, åss ha d så gale trivele. Kom ijen fålkens mæ rapporta frå turan dåkkår au, e kan itt bli den nest såm skriv at no næi;-)
Marta - 2009-04-13 21:14:03
Hei. Ha haft en kjæmpefin tur oppå Lorthøa idag. Jekk åver vatne frå Bårsgara, opp lia å fært Sandådaln et støkj. Jekk ganske langt ut t høger ette kvart, så åss såg ni Storlidaln igrun hele tia. Kom oppå tåppin i fin fårm. Blekke stilt, så d va rekti så gått å sitt å åtå matn sin dær. Rent neat mot Sandåtjænna, å fært Sandåa neåver. Skårråfør oppåver, kjæmpefør neåver au. Jænnomslag i skoga, akkorat slik d ska vårrå i påskhæljin. Go tur åt dåkk ander au.
Dordi H - 2009-04-05 19:26:00
Var på Lorthøa i går, sol fra skyfri himmel. Der har det vært 65 topptrimmere før oss. Utsikten var unik!! Glæ dåkk folkens..
Arvid Hindseth - 2009-04-04 18:11:52
Oppå Gammelsæterhøa i dag, sol fra skyfri himmel og helt vindstille. Gikk fra Blokkhus,opp Taskbekken videre øst for Brattskarven. Lang, men fin tur. 26 personer er allerede registrert.
Arvid Hindseth - 2009-02-10 17:30:53
Gratulerer John. Dette var en stor prestasjon på denne tiden av året. Det ble nok noen mil på ski tilsammen.
Det ryktes om at det i 2001 var en som var ferdig med topptrimmen 28.jan.,men da var det ikke så lange turer som i år.
Topptrim - 2009-02-05 16:19:16
Topptrim vil gratulere John Skreen som den første som klarte å fullføre Topptrim 2009. Møtte en rødlett John i dag 5. februar etter at han hadde gjort unna Falkhøa og Storvollkampen som sine siste to topper. Det er trolig ingen som har tatt alle ni toppene så tidlig på året noen gang. John hadde prøvd å ta to og to topper i slengen, og hadde et par turer som holder godt mål. John tok Topptrim for femte gang og får 5-årsdiplom utpå høsten. Kjell Arve.
Arvid Hindseth - 2009-01-03 18:49:46
Når nord-vesten suser rundt ørene på en,er Svarthaugen en fin topp å erobre. Kommet en del snø i løpet av natta,så det var litt "drabbe". Det har allerede vært 17 personer der de to første dagene av 2009 og minst 5 stk. idag. Bra start på det nye året. Parkeringsavgifta kan en heller ikke klage på.Godt nyttår til alle topptrimmere.
Kjell Arve - 2009-01-02 15:24:12
Godt nytt år med Topptrim! Det er artig at så mange er innom og ser på wedsiden.
Vi har en liten bønn til topptrimmerne i Oppdal. Nå når du og andre skal på nye topper for året, så er det fint å få høre om den veien vi har anbefalt er den beste. Mange er bedre kjent enn oss, så bønnen går på at råd om hvor en skal gå godt kan skrives her i gjesteboka.
Hils gjerne andre også gjennom gjesteboka, og la det gå litt sport i å fortelle at du har vært på tur. Topptrimmere i Bergen er mer aktive med gjesteboka enn oss, og det må vi vel gjøre noe med?
Med ønske om gode turer fra oss i Topptrim.
To Små Blå - 2008-12-31 22:16:42
Sitter og venter på å få høre de nye toppene nå, det blir bra! gleder oss til å på tur nå!
Jan Eirik Berget - 2008-10-30 13:01:55
IMPONERENDE. Må bare skryte av min mor, Eva Berget. Så vidt jeg vet har hun tatt gullmerket hvert eneste år siden starten. Eva fylte 73 år i oktober i år. Like etter påske brakk hun lårhalsen etter et fall på glatta. Stoppet det henne ? Neida. Vi som kjenner henne vet at hun er målbevisst og sta, men at hun skulle klare gullmerket etter lårhalsbruddet: DET ER IMPONERENDE ! Gratulerer mamma :-)
Frode H - 2008-09-10 08:26:44
Et tips til de som skal på Fosshøa:
Følg det høyre traktorsporet fra Moasetra. Da skal det være tørr og fin sti. Vi gikk omtrent i rett linje mot toppen og der var det lite sti, men mye blaut myr.
Johan R - 2008-09-01 23:24:25
Topptrim Bergen er testet og funnet godkjent. Jeg utfordret Sindre som studerer i Bergen. Det måtte skje i løpet av en helg. Vi satset på siste helga i august og været var perfekt. Vi lastet opp bilen med mat, drikke, sko og klær og startet på festplassen i bergen lørdag kl 08. med hjelp av bilnavigasjon fant vi brukbare startsteder, og med turkart over Bergen fant vi til topps. Vi tok 6 topper lørdag og 3 topper søndag. Stive og støle ble vi, men trivelig opplevelse har vi hatt. Mitt turfølge var Sindre R, Kari R, Tonje B.S.
Jeg utfordre andre som har kjentfolk i Bergen til å prøve det samme.
Inger Helen - 2008-08-27 23:16:58
Ang.Storhaugen eller Storhauin :-) så gikk vi den løypa som Marta beskriver under. Det var veldig greit å gå der..husker ikke at det var spesielt bløtt så helt prima å gå der.Når vi kom opp på toppen virra vi litt rundt før vi fant varden..Måtte ta en kjapp telefon(Takk Randi som satt på kurs ;-) ). Når man kommer opp fra den kanten må man faktisk gå litt ned igjen retning Blokkhus. Stor varde og nydelig utsikt!!! Jeg blir like glad hver gang jeg får øye på varden med pinne og kasse på!
Lykke til med siste innspurt!! De beste dagene i fjellet kommer nå fremover!!
God tur!
Marta - 2008-08-26 09:46:57
Hei ja. Helt eni mæ ho Inger Helen um at dæ æ supert mæ ei jæstebok. Åss må bli flenkar t å bruk den no, bærgenseran æ innpå å skriv rett såm d æ. Et gått rå ang turn oppå Storhauin kjæm hær, viss nån ha tenkt c dit mens d æ bært. (Vet at en del ha slitti får å funne fram t kor dæm skull ha gått ivei sjæ.) Kjør helt oppåt bommin opp dendalsveiin. Parker biln der. Så tæk dåkk sekkin på ryggin å går utåver. Dåkk kjæm føst åt Ratsætra på vinster hånda, den går dåkk bærre fårbi. Litte lenger ut kjæm dåkk åt Nerhoelsætra, sæterstogg på vinster hånda å fjøse på høger hånda. Rett opp t høger sjer dåkk Storhain, da går dåkk bærre oppåver mot tåppin frå dær. D æ nå myre dær, min bærre gang litte sikksakk så skat d vårrå nå problem ta næi. Hå en kjøle fin tur.
Inger - Helen - 2008-08-25 22:20:51
I kveld har jeg vært å løst mine tre merker på Mix kiosken og vil bare sende en super TAKK til dere som jobber med dette!! Har hatt 9 nydelige turer !3 turer på ski og resten med fjellsko!Ett suverent prosjekt som fører oss turglade til nye og av og til ukjente mål. Ikke hadde jeg hørt om Åmellomfjell før jeg så det på klippekortet..Det ble en fantastisk opplevelse for meg og min svenske turkamerat Kerstin i går. Sol fra nesten skyfri himmel og DEN utsikten. Så Granasjøen og helt inn til Innerdalstårnet. Og å se inn i Storlidalen, begge vattna og med sunndalsfjella i bakgrunnen...Praktfullt!! Vi var bare så glade og takknemlige der vi sto på toppen svette og litt møre i bena!Så nå er det bare å glede seg til nyttårsaften..Da skal jeg se hvor neste års turer skal gå!! Tusen takk igjen ;-)
Ps..1.Denne gjesteboka er jo genial! Oppfordrer folk å bruke den.Skrive in erfaringer og tips til andre som skal gå!
Ps..2.Hadde det vært lurt å skrive GPS - koordinatene på kortet?..for den som ikke tenker på å skrive dem ut på forhånd.(slike som meg)
Marta - 2008-08-06 23:32:02
Hei. Topptrim 2008 æ onnajort får me å mine små. Fine tura has haft, ha værre heldi mæ være kvar dag åss ha planlakt en turdag. Kvart år tilar ha det værre spennende når treknenga tå premin skulla skjedd, ha værre helt greie gåvvå di åra åss ha værre mæ ja. Min iår tykjet e nå um føstepremin. Vil kanskje tru at dæ æ mange såm itt sjer c rå får eller at dæ æ oaktuelt å legg ivei på en Kilimansjarotur. Må kåmmå ihau at hær æ de både kjøle onge, å dæm såm itt æ så kjøle ong såm æ mæ. Kanskje dæ æ bærre e såm tykje de slik, jaja, dæ æ no læv t å luft menenga si da. Ellers håpa e at mange fæ c fine fjelltura no på sensåmmårn å haustn.
Kjell Arve - 2008-08-04 21:18:14
Det er beklagelig at det blir misforståelse om hvor posten på Såtålhøa er. Såtålhøa er et platå som strekker seg over nesten en kilometer. Mot Såtålisetra ligger en topp på 1184 moh. Dette er på den ene siden av platået. På andre siden av platået, mot Såtålsjøen, er den høyeste toppen på platået på 1195 moh.
Toppen på 1195 moh er omskrevet med denne høyden på deltagerkortet. Den er også angitt på nyere kart, som en må ha med på tur.
Det er tydeligvis delte meninger om navnet på høa, men det er ikke et enestående tilfelle. Vi går ut fra nyere kart, og forholder oss til navn og høydemeter der. Med fortsatt ønske om fine turer.
Anne-Marie Dalen Strypet - 2008-08-03 12:50:23
Hei!
Vi var på Såtålhøa onsdag 30.juli og vil gjøre oppmerksom på at posten ikke er plassert på selve Såtålhøa, men en navnlaus kolle lenger sørvest. Den egentlige Såttålhøa er 1184 m.o.h. og ligger dermed nærmere setra. Regner med at GPS-koordinatene stemmer med posten. Heldigvis ga vi ikke opp og fant posten til slutt. Budeia på setra kunne senere fortelle at andre trimmere hadde kommet ned igjen uten å finne posten.

God tur og lykke til!

Anne-Marie
Kjell Arve - 2008-07-03 14:00:15
Var på Såtålhøa onsdag 2. juli. 60 personer hadde skrevet navnet sitt der. Nå på sommeren er det lurt å finne stien som går langs elva/bekken og følge den mot Såtålsjøen, og ta opp til venstre noen hundre meter før sjøen. Kanskje snarest å gå bent på toppen, men en del kjerr krever høye kneløft. Du bør ha fjellsko eller støvler.
Så to lemen og en del mygg. Super dag i fjellet.
Snart blir det geitost og "kjepysje" å få kjøpt på Såtålsetra på Folldalssida. Og om du vil, er Såtålsjøen et bra vann for oterfiske. Nydelig område!

Kjell Arve Husby