Storhornet - 1589moh
Gulltopp

GPS koordinater:
UTM: 32V 0520460 6946417
Desimalgrader: 62.6478412, 9.3991299


Fjellet ligger majestetisk til vest i Oppdal og er ett av Oppdals mest besøkte fjell og et av Midt-Norges mest populære turmål. Vinteren er høysesong for turen til Storhornet, men kan også være en fin tur sommerhalvåret.

Startpunktet er parkeringsplassen ved gården Breen (p-avgift). Stien oppover bjørkeskogen er godt merket og den følger parallelt med Breesbekken. Du kommer etter hvert over skoggrensen og får fin utsikt over Oppdal. Videre opp kommer du til mosekledd underlag som er lett å gå på. Når du nærmer deg toppen, blir det litt mer steinete men greit å komme over.

På toppen av Storhornet finner du ei åpen steinhytte med gjestebok. Hytta er god som krypinn på kalde dager og for en matbit eller klesskifte. På fine dager kan man sette seg i solveggen ved hytta og nyte utsikten fra toppen. Panoramautsikt over Trollheimen, Sunndalsfjella, Snøhetta og Oppdal. Retur samme vei som ruta opp.

På vinteren er det merket vinterløype opp til toppen.

Steinbua på toppen.
Storhornet er eneste fjelltopp i Trollheimen som kan lokke turgåere med steinbu. Byggingen av bua ble startet i 1945, bak prosjektet stod ildsjelene Bård Vassli, Iver Breen og Erik Aalbu. Fjellet uten et tydelig toppunkt skulle nå få ett slik at turfolket hadde et påskudd om å komme seg helt til topps. Takåser, taktro og dør ble kjørt opp med hest de 900 høydemetrene til toppen. Den 12 kvadratmeter store bua ble oppført av stein som dugnadsgjengen fant ved byggeplassen. I påsken 1946, tirsdag 16. april ble Steinbua åpnet. Samme dag dro dugnadsgjengen 150 kilo med bord, benker og vedovn med skikjelke til bua. Hvert år besøker mellom 2500-5000 personer Steinbua. Gjesteboka har snart samlet 100 000 signaturer siden åpningen.